Aquarium Mare Nostrum in Montpellier

Nog een favoriet uitje in Montpellier is het Aquarium Mare Nostrum. Elk jaar gaan we er wel een keer naar toe. Voor de kindjes, maar ik vind het zelf ook altijd leuk. Ideaal als het eens wat minder weer is, of juist heel heet. We zijn al naar redelijk wat aquaria geweest, deze hoort zeker bij de mooiste.

Het is gelegen buiten Montpellier, bij het grote centre commercial Odysseum. Voordeel is dat er genoeg parkeerplek is, de eerste twee uur is gratis. Tip: parkeer je auto gratis bij Ikea en loop het stuk naar het aquarium als je denkt langer dan twee uur te blijven.

Vanaf de buitenkant ziet het er weinig inspirerend uit, maar eenmaal binnen kom je in een prachtige onderwaterwereld. Je volgt de route en komt langs de verschillende wereldzeeën met hun inwoners. En dat erg mooi vormgegeven. Via de Mediterranée kom je bij een enorm hoog aquarium terecht. Hier kun je echte haaien, roggen en andere grote vissen bewonderen. Vervolgens doe je ook nog Zuid Afrika, Oceanië en een tropisch regenwoud aan.

Niet alleen de vissen en andere waterdieren zijn mooi om naar te kijken, voor de kinderen zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Zo kom je op een boot in zwaar weer terecht. En in het station Abysses waan je je een echte onderzoeker op 3782 meter onder water. Er is ook een educatief gedeelte waar je van alles te weten komt over de zee en allerlei waterdieren. Als je geluk hebt, mag je zelfs een zeester of zee-egel vasthouden.

Meer informatie over Mare Nostrum vind je hier. Op de site staat dat een bezoek zo’n 2,5 uur duurt. Die tijd heb je zeker wel nodig om alles te ontdekken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.