Brocantes in Pézenas, Gent en nog wat tips

Nu de gîte bijna klaar en het grote werk gedaan is, realiseer ik me steeds meer dat ik ook voor de persoonlijke aankleding moet zorgen. Het leukst is om hiervoor de vide greniers en brocantes af te struinen. Vorige week ben ik naar Pézenas gegaan, op zoek naar een brocante die ik een jaar geleden daar ook bezocht had. Geen idee meer hoe deze heette of waar hij precies zat, maar ik heb hem zowaar gevonden! En nu blijken op een flink stuk van de Avenue Verdun erg veel brocantes te zitten. Ik had jammer genoeg niet al te veel tijd, maar het was wel genoeg om de sfeer te proeven. Op een gewone doordeweekse dag zat dat al goed.

Klik op deze link voor een overzicht van brocantes op de Avenue Verdun.

Afgelopen weekend ben ik naar Gent geweest en daar heb ik ook wat ideetjes op gedaan voor de gîte. In verschillende restaurants/winkels/brocantes kwam ik leuke dingen tegen. Vooral de zondagochtend brocante bij de St. Jacobskerk was erg leuk! De komende tijd ga ik dus hier in de omgeving op zoek naar:

Bordjes (liefst blauw en wit en van groot tot klein):

Een cursus haken om deze ridders te maken (of iets anders creatiefs met kurk):

Poppenhoofdjes.

Dit hoofdje is te groot voor het gat in de muur, hier zat een oud vogelnestje in. Goede reden om naar een passend poppenhoofd op zoek te gaan:

Mijn eerste sonny angel, eigenlijk te leuk voor de gîte :)  :

En verder ben ik nog op zoek naar een thema voor verschillende schilderijen die ik dan op dezelfde plek in de gîte wil hangen. Onze buurvrouw op Bakkum heeft namelijk een verzameling Sil de Strandjutters in haar caravan hangen en dat ziet er erg leuk uit. Sil de Strandjutter vind ik niet passen in de Languedoc, zat zelf te denken aan zeezichten, flamingo’s, moeder met kind (erg universeel natuurlijk)… Maar nog niks passends gevonden. Mochten jullie ideeën hebben, ik hoor het graag!!!

PS Leuke B&B in Gent: B&B Big Sleep. Erg de moeite waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.