Cementtegeltafel

Omdat we nogal wat cementtegels (“Spaanse” tegels uit Marokko en Vietnam) over hadden, leek het me leuk om hier onze oude eettafel mee te bedekken. Deze was, met hulp, erg goed gelukt. Dus het idee was om zo’n zelfde tafel ook voor de gîte te maken. Hulp was er alleen niet meer, dan maar zelf aan de slag…

Het frame van de tafel hebben we door combitex laten maken. Ik dacht op maat, maar dit bleek niet helemaal te kloppen. Vandaar dat ik er maar wat extra latten op heb gemaakt, zodat je acht vierkanten met elk vier tegels krijgt.

Als eerste heb ik de tegels zo gelegd zoals ik ze wilde hebben, zodat ik daar tijdens het lijmen niet over na hoefde te denken. Hierna de latjes op maat gezaagd en op de tafel gelijmd.

Vervolgens de tegels op het tafelblad gelijmd met tegellijm en de latjes in dezelfde kleur van de tafel gelakt.

Met diezelfde tegellijm ook de tegels gevoegd en daarna meteen heel erg goed schoon gemaakt met een spulletje wat ik bij de tegelboer had gekocht (cementtegels zijn poreus en moeten dus met de juiste producten behandeld worden). Na een week drogen, heb ik de tafel behandeld met een kleurverdieper wat ook als vlekstopper werkt (ook weer via die tegelboer).

Het was in ieder geval eenvoudiger om te maken dan ik dacht. Ik zag er namelijk nogal tegenop, helemaal omdat ik niet zo’n klusser ben. En niet zo netjes. En ook niet handig. Ik ben blij met het resultaat, ook al liggen de latjes en tegels niet allemaal even hoog. Dat is voor het rustieke effect, zullen we maar zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.