Cirque de Mourèze

Vandaag is het eerste weekend van de vakantie. Omdat de kindjes morgen de hele week naar de Nederlandse school gaan, wilden we vandaag een leuk uitstapje maken. Gisteren was ik al naar de vide grenier hier in Cazouls gegaan, dus nu leek het ons wel leuk om een mooie wandeling te maken. Dat kan hier natuurlijk op veel verschillende plekken. Maar omdat we drie klimapen hebben, zijn we naar de Cirque de Mourèze gegaan.

Dit is een prachtig keteldal wat tussen de rivieren de Orb en de Hérault ligt, op zo’n drie kwartier van Gîte Baron. De dolomietstenen staan als een soort natuurlijk labyrinth verspreid, met grillige rotsen van 170 tot 530 meter hoog. In de bizarre rotsformaties zijn verschillende vormen te ontdekken, een leuk spel met de kinderen. Zo zijn er rotsformaties die Sfinx of Kameel heten, en er is er zelfs een met een knipoog naar het wilde westen: de Grote Manitou.

  

Je kan hier een aantal wandelingen maken, voor beginners en gevorderen en voor jong en oud. Wij kozen voor de makkelijkste wandeling van 40 minuten, prima te doen met de kinderen en goed aangegeven. De natuur is er zo mooi, puur en ruig en de kinderen waren zo druk met klimmen, dat we er wel langer dan 40 minuten over gedaan hebben. Mocht je willen, dan zijn er bij het Office du Tourisme in Mourèze wandelroutes te verkrijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.