De verbouwing deel I

Vorig jaar mei werden wij de trotse eigenaren van ons 200 jaar oude, voormalig wijnhuis in Cazouls. Sinds die tijd hebben we nogal wat verbouwd. Aangezien we nu met een groot deel van het werk klaar zijn, leek het me wel leuk een overzicht te geven van wat er tot nu toe gedaan is.

De plannen waren groots en er werd vorig jaar dan ook meteen begonnen met de verbouwing. Het huis was op te delen in het woonhuis, de schuur (remise) en garage. Plan was om het woonhuis op te leuken en vervolgens een gîte te maken in de garage. Hier wat voor en na foto’s van het woonhuis:

Keuken voor en na:

Slaapkamer voor en na:

Badkamer voor en na:

Het eerste deel van de verbouwing was vorig jaar juli klaar en we konden verhuizen! We hadden bedacht dat we eerst een poos in het huis gingen wonen en dan eens kijken hoe dat was en wat we met de rest zouden kunnen gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Intussen kregen we gezellig veel mensen op bezoek die erg goede ideeën hadden. En zo kwam het dat op een avond vriend S. opperde waarom we niet in de remise gingen wonen en ons woonhuis als gȋte gebruiken. Daar waren we niet op voorbereid. Maar het was wel een goed idee. En makkelijker uitvoerbaar dan het verbouwen van de garage. Nou ja, makkelijker…

Remise voor de verbouwing:

In november vorig jaar startte verbouwing nummer 2: het slopen en opnieuw leggen van de vloer van de remise en het isoleren van het dak.

Heel het huis stond op zijn kop, maar gelukkig konden we de deur achter ons dicht trekken zodat de puinhopen in de remise bleven. Uiteraard zat toch heel het huis onder de stof. Wat een zooi. Maar ook: wat een verschil. Ineens werd duidelijk dat we er een behoorlijk groot stuk woonoppervlak bij zouden krijgen.

de vloer wordt eruit gesloopt

complete chaos…

de wijncuves werden gespaard

slopen plafond boven de oude keuken

nieuw dak, maar nog geen isolatie

het leggen van de vloer

Wordt vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.