De verbouwing deel II

Na het plaatsen van de vloer en het isoleren van het dak in de remise, kregen werd duidelijk dat we er een erg groot stuk woonoppervlak bij zouden krijgen. Tijd voor de architect om er vorm aan te geven.

Besloten werd om grote ramen aan te brengen aan de kant van de binnenplaats. Verder waren er namelijk geen ramen in de remise en omdat we helemaal ingesloten zitten door buren, konden we ergens anders ook geen ramen laten maken. Er werd begonnen met het maken van een enorm gat van boven naar beneden, waar een balk in kwam om het geheel te ondersteunen. Erg spannend of de gevel en het dak het zouden houden, tenslotte is het toch een ruim 200 jaar oud huis…

Gelukkig ging dit allemaal goed en konden de gaten voor de ramen worden gemaakt. Steeds een klein stuk breken, meteen ondersteunen met enorme balken en daarna weer verder breken. Het betonnen kozijn van het kleine raam is met veel moeite verplaatst naar links (boven de grote deur). En verder werd zo ongeveer de hele gevel eruit gehaald.

Binnen werd er druk verder verbouwd. Boven zouden we er twee slaapkamers, een badkamer, woonkamer en speelkamer bij krijgen. En de oude, vervallen buiten keuken werd omgetoverd tot een heuse keuken. Ook hebben we beneden van die mooie, oude tommettes laten leggen. Het plan was om deze ook boven te laten leggen, maar daar was geen tijd (en geld) meer voor.

Ondertussen waren we druk met het vinden van iemand die de ramen kon plaatsen. Die waren we even vergeten… Gelukkig lukte dit, een lokale fransman wilde dit project wel aan gaan. Aanvankelijk hadden we er veel vertrouwen in, maar na de zoveelste niet nagekomen afspraak, begon ik het somber in te zien. Hadden we wel gaten, maar geen ramen. Uiteindelijk dan toch, na zo’n drie maanden, zaten er ramen in de gaten. Wat een verschil was dat! In een keer leek het net een echt huis en werd onze remise een paleis.

voor
Na

We zijn er nog niet, maar voorlopig zijn we wel even klaar met verbouwen. De gîte is zo goed als af en gaat vanaf volgende week in de verhuur. En wij gaan in de tussentijd genieten van de zomer. De verbouwing wordt ongetwijfeld vervolgd, alleen even niet nu… :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.