Escale à Sète

Elke twee jaar wordt er de “Escale à Sète” georganiseerd, het grote feest van de maritieme tradities. Dit jaar is het extra bijzonder omdat deze eerste Franse Mediterrane vissershaven 350 jaar bestaat. Afgelopen dinsdag kwamen de prachtigste boten van Frankrijk en de wereld vanuit Barcelona aan in Sète op zich op te maken voor zeven dagen feest.

escale a sete 009

En een feest is het,  gisterenochtend was in ieder geval al erg druk! Dat heeft natuurlijk ook te maken met het mooie weer (20 graden met een stralende zon) en het paasweekend. Op de radio raadden ze al aan om voor negen uur ’s ochtends in Sète te zijn, daar rustig je ontbijtje te nemen en vervolgens op je gemak langs de boten te struinen.

escale a sete 006

Negen uur haalden we niet helemaal, maar om tien uur hadden we nog een parkeerplek net buiten het centrum. Wel was ik verbaasd dat het zo vroeg al enorm druk was. Je kan verschillende traditionele boten van binnen bekijken en je kaartje hiervoor op internet kopen. Dat had ik braaf gedaan. Had er alleen geen rekening mee gehouden dat de wachtrijen al zo lang waren op dit tijdstip, dat we uiteindelijk alleen een kleine boot hebben bezocht waarvoor de rij niet zo lang was…

escale a sete 002

Maar naast het bezoeken van de traditionele boten staat er genoeg op het programma om je een dag te vermaken: prestigieuze bemanningsoptochten, koren met zeemansliederen, optochten, gratis activiteiten voor de kinderen, tentoonstellingen, heerlijk eten en drinken… Van de quai de la Savonnerie tot aan de Saint-Louis pier en van de kanalen tot aan de vismijn: het is groot feest op het Île Singulière!

escale a sete 009

De tip van de radio is in ieder geval nuttig, kom vroeg als je nog een beetje op je gemak wilt kunnen genieten van dit evenement. Wij reden om 12 uur terug naar huis en er stond een enorme file om Sète binnen te komen. Je kan buiten Sète parkeren en gebruik maken van de gratis navette vanaf de parkings op de route de Marseillan en Eaux-Blanches (vanaf Balaruc). Ook is het mogelijk om met de bootbus te gaan vanaf het station (parking Midi-Nord) en de parking van Mas Coulet. Deze bateaux bus gaat tot aan de oude haven (Vieux Port). Meer informatie vind je hier.

escale a sete 008

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.