Féeries de Noël in Narbonne

Nadat we Sinterklaas zoveel mogelijk aanwezig hebben laten zijn in Frankrijk, is het nu dan toch echt tijd voor Kerstmis. Om alvast in de stemming te komen, zijn we van het weekend naar les Féeries de Noël in Narbonne geweest. Ok, het is niet de kerstmarkt van Straatsburg (waar we vier jaar in de buurt hebben gewoond), maar het zag er toch wonderschoon uit.

Sinds de werkzaamheden aan de Cours Mirabeau en Cours de la République in Narbonne klaar zijn, heeft het hart van de stad een heel nieuw gezicht gekregen. De kades van het Canal de la Robine worden tijdens de kerstmarkt gebruikt door stalletjes aan de ene kant (Cours de la République) en een kermis aan de andere kant (Cours Mirabeau). De kerstkraampjes verkopen voornamelijk eten, drinken en decoraties, er is zelfs een verdwaalde Sinterklaas te zien. Langs de terrasjes van wat restaurants waar mensen buiten (het blijft het zuiden natuurlijk) aan de wijn en hapjes zitten, flaneer je zo naar het Place de l’Hôtel de Ville.

En daar is het helemaal feest. Op het hele plein staan enorme kerstbomen met in het midden een paar grote plastic bollen waarin verschillende kersttafereeltjes te zien zijn. Nu sneeuwt het hier niet zo heel erg vaak, maar door de witte lucht, witte kerstbomen en nepsneeuw kwam je toch in winterse sferen.

Op de Cour de la Madeleine staat de iglo van Père Noël, met daarin een verklede man die zich voordoet als de kerstman. Je zou voor minder van je geloof in de kerstman afvallen… Onze kinderen trapten er niet in in ieder geval. Terwijl ze alle drie nog heilig in Sinterklaas geloven, zelfs de oudste van bijna 9 jaar. En de echte kerstman? Die zat op de Noordpool natuurlijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.