Fête du Mimosa in Roquebrun

De lente komt eraan! Tenminste, in Roquebrun, waar vandaag la fête du Mimosa werd gevierd. Roquebrun is een mooi dorpje, gelegen op een rots aan de rivier de Orb. Hier heerst een bijzonder klimaat, waardoor de mimosa er zich goed thuis voelt. Sinds lange tijd wordt in Roquebrun daarom ter ere van deze bloem een feest gegeven, ter aankondiging van de lente.

We wisten niet echt wat we moesten verwachten. Plan was om te gaan lunchen in Roquebrun en dan daarna de optocht te gaan bekijken. Nu waren we rijkelijk laat vertrokken, was de benzine bijna op en bleek dat we ongeveer 2 km voor Roquebrun al moesten parkeren… Plan A mislukt, op naar plan B: eten bij het dorpsrestaurant in Cessenon sur Orb, W. snel terug naar Cazouls om te tanken en dan rustig weer terug naar Roquebrun om te kijken of we daar nog iets van de festiviteiten mee zouden krijgen.

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels moesten we weer verder van Roquebrun parkeren, maar de omgeving is daar zo prachtig, dat het geen straf is om een stuk te wandelen. Het dorp barste uit zijn voegen, nog nooit zoveel mensen daar gezien!

In de zomer is dit onze favoriete plek om te zwemmen. Je kan de auto perfect bij de rivier parkeren en dan een heerlijk afkoelende duik nemen in de Orb. Doordat het een rivier is, blijft het water koel, ook in de zomer. En de plek is zo mooi, op de voorgrond de rivier met wat stroomversnellingen en kleine watervallen en op de achtergrond Roquebrun. De kinderen vermaken zich er ook altijd prima met visjes vangen en stenen zoeken. Als het echt feest is, gaan we hier ook lunchen. La Cave Saint Martin is hiervoor een goed adres: een wijnbar, kruidenier en restaurant met eerlijk en authentiek eten ineen!

Uiteindelijk waren we prima op tijd in het dorp. De optocht (van maar liefst 7 wagens) reed steeds op en neer. Verderop was er een kleine kermis en een markt met allerlei kraampjes. Nog twee erg leuke kunstwerken gekocht, een voor de gîte en een voor ons. Gemaakt uit een simpele tak, ik werd er helemaal blij van:

 

 

 

 

 

Al met al een leuk dagje uit. En wat mij betreft mag de lente komen!

The one and only miss Mimosa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.