Foire brocante in Pézenas

Zo na de zomer worden er ontzettend veel vide greniers en brocantes door alle omliggende dorpjes georganiseerd. Sommige vallen ronduit tegen en bestaan alleen uit kraampjes vol met rotzooi. En soms kom je een erg leuke markt tegen, zoals laatst in Saint-Geniès-de-Fontedit. Dit gaat dan vooral om vide greniers. Ik snap nu ook eindelijk het verschil tussen een vide grenier en een brocante. Op de vide greniers, letterlijk het legen van je zolder, staan vooral lokale mensen. En op brocantes staan de professionele verkopers. Dit zie je duidelijk in de kwaliteit van de spullen die worden aangeboden. En ook in de prijs…

De kinderen waren in het begin niet zo enthousiast als ik weer eens naar een markt wilde. Maar sinds ik ze heb uitgelegd dat we op schattenjacht gaan, staan ze alle drie te springen. Elke markt die we bezoeken wordt nu ook door hen afgekamd op zoek naar trésors, die voornamelijk bestaan uit sportbekers, dinosaurussen, autootjes en oude munten.

Vandaag in alle vroegte ben ik eerst naar de vide grenier in Cazedarne gegaan. Het stond overal aangegeven, er lagen zelfs flyers, dus de verwachting was hoog. Maar het viel dus tegen. Een paar mooie kistjes gekocht, verder allemaal rommel. De weg naar Cazedarne was wel erg mooi en de moeite waard: door wijngaarden en heuvels, met een prachtige herfstzon.

Op naar de tweede markt van de dag. Na het hele gezin in de auto hebben geladen, gingen we naar de foire brocante in Pézenas. Dat viel dus helemaal niet tegen. Dat was helemaal superbe! Voor mij dan, want hier stonden inderdaad de echte brocante verkopers en waren er weinig spullen voor de kinderen. De verzamelautootjes van 20 euro per stuk dus niet meegerekend…

Wij kwamen rond half elf aan en de straten zagen zwart van de mensen. Maar als je er tussen liep, had je helemaal niet het idee dat het zo druk was. Erg gemoedelijk en genoeg tijd voor een praatje. Het eerste gedeelte van de markt (voor ons dan) was zo leuk, dat we daar zo ongeveer bij elk kraampje wat gekocht hebben. Waardoor Wieger dan weer naar de auto kon om de nieuwe schatten alvast op te bergen. En de jassen/vesten/truien, want ook het weer was super! Lekker gegeten in een bar-au-vin met de toepasselijke naam “Le Vintage” en daarna vol energie weer verder struinen. Hier onze vangst van vandaag:

Deze markt is in ieder geval het walhalla voor liefhebbers van antiek en brocante. Vergeet de braderie in Lille, hier kun je met gemak een dag spenderen! Zet bij deze in je agenda: de eerste zondag van mei en de tweede zondag van oktober rendez-vous op de foire brocante in Pézenas :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.