Gorges d’Héric

Van het weekend bezoek gehad van mijn tantes en ooms. Omdat het zo’n prachtig weer was, leek ons het wel leuk om een uitstapje naar les Gorges d’Héric te maken. Leuk voor jong en oud en een klein uurtje van Gîte Baron.

De rivier d’Héric ontspringt op ruim 1000 meter hoogte in de Espinousse in le Massif du Caroux en stort zich op 8 kilometer vanaf 800 meter in de rivier de l’Orb. Het is een indrukwekkende kloof waar je mooie wandelingen kunt maken. Voor de liefhebber: er zijn ook zo’n 200 klimroutes. Ook kun je zwemmen in de natuurlijk gevormde rotspoelen, dus neem je zwemspullen mee! In de zomer is het een populaire plek, ook voor de locals, dus dan is het handig om vroeg te vertrekken om een mooi plekje te bemachtigen. Maar buiten juli en augustus is het minder druk en is het er ook heerlijk om te wandelen of zwemmen. Dat laatste als je durft, want het water is erg koud! Picknicken maakt het helemaal compleet, genoeg prachtige plekken om je kleedje neer te leggen.

Vanuit Cazouls rijd je richting Olargues. Zodra je het bordje Mons la Trivalle ziet, deze richting aanhouden, dan staan de Gorges d’Héric ook al aangegeven. Parkeren kan op de parkeerplaats (3 € in het hoogseizoen). Hier is ook een bar waar je wat kunt drinken of een ijsje eten. In het laagseizoen is dit gesloten, houdt hier rekening mee want er is verder niets te koop, behalve op de top in Héric. Onze kinderen vinden het geweldig om op de rotsen te klimmen en te zwemmen, we zijn dan ook nog nooit helemaal boven in Héric geweest. De tantes en ooms zijn wel doorgelopen en hebben anderhalf uur over de weg naar de top gedaan, en in drie kwartier waren ze weer beneden.

Het is in ieder geval erg goed te doen om met kinderen te wandelen, er is namelijk een fantastisch pad langs de kloof aangelegd. Perfect voor wandelwagens, terwijl naast het pad de kinderen genoeg kunnen klauteren. In Héric is een café waar de dorst gelest kan worden. En schijnbaar hebben ze hier de lekkerste chocolademelk van de Languedoc, maar dat lijkt me meer iets voor de winter…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.