L’Auberge Provencale

Na zo’n zes jaar wonen in Frankrijk worden we al echte fransen. Afgelopen zondag zijn we namelijk gaan lunchen “en famille”. Het weer was koud maar zonnig. Perfect voor een strandwandeling gecombineerd met lunch. In Valras-Plage zit tussen de vreetschuren een leuk restaurant: L’Auberge Provencale. We zijn hier ooit per ongeluk terecht gekomen en sindsdien gaan we altijd terug. De gerechten worden hier namelijk huisgemaakt. Dat is sinds kort een dingetje in Frankrijk. Omdat ze er hier ook achter zijn dat de kwaliteit van het eten in restaurants terugloopt en er vaak iets wordt opgepiept in de magnetron. Zo niet bij L’Auberge Provencale, er staat zelfs een speciaal logo bij de gerechten die ter plekke worden bereidt. Wat dus bij de meeste gerechten op de kaart is.

Te beginnen bij het apéritif. Onze tip is om een sangria blanche te bestellen. Winter of zomer, dit is een erg lekker begin van de maaltijd. Na de winterstop wordt deze geserveerd in een enorme beker, wat de feestvreugde alleen maar verhoogd.

De winterstop is ook gebruikt om de kaart wat aan te passen. Ze serveren al een menu voor 16,90 euro. En daar stond toevallig precies op wat ik sowieso wilde bestellen: vooraf een caesar salad, gevolgd door een plancha de chipirones (kleine inktvissen). Dit alles vergezeld door een gegrilde aubergine en een heerlijke wortelpuree. W. droomde het hele weekend al van een entrecôte – frites, die keus was dus ook gemakkelijk. Moeilijk om er een beetje leuke foto’s van te maken, maar om een idee te geven:

Voor de kindjes bestelden we uiteraard het kindermenu. De jongens wilden nuggets – frites. Erg standaard, maar door de manier van serveren toch leuk. Ons meisje houdt van mossels en die stonden ook op het kindermenu. Een enorm bord met moules – frites hield haar wel even bezig.

Als we nog plek hebben, bestellen we voor het dessert profiteroles: soesjes gevuld met ijs en overgoten met chocoladesaus. Daar was helaas geen ruimte meer voor. Dus nam ik als afsluiting een simpel, maar lekker, toetje: ananas met caramelsaus.  Ook weer geserveerd in zo’n enorme beker. W. had een tiramisu, die wel eens lekkerder heeft gesmaakt. De kindjes hadden een ijsje met slagroom en smarties bij hun menu.

Al met al een heerlijke afsluiting van de vakantie (kindjes hebben net twee weken vakantie gehad). Als je hier ook eens wil eten, kun je het best reserveren van tevoren. Zeker in de zomer en dus met de zondagslunch wil het er druk zijn.

L’Auberge Provencale
15 Allée Charles de Gaulle
34350 Valras-Plage
tel: 04 67 32 03 50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.