Le Petit Pastis

Van het weekend zijn we weer eens naar de zondagse markt in Narbonne geweest. Altijd een leuk uitstapje! De markt in Les Halles zelf is elke dag geopend, maar op elke zondagochtend is er voor Les Halles ook een markt. Deze duurt tot 12u30. Waar je in Les Halles vooral eten vindt, vind je op de markt buiten alles behalve eten. De kramen buiten staan vol met kleding, tassen, zeepjes, hoeden, schoenen, servies, enzovoorts, enzovoorts. Genoeg te zien en eventueel kopen in ieder geval!

Na afloop kun je heerlijk lunchen in Narbonne. Onder onze favoriete restaurants in Narbonne is Le Petit Pastis. Als je binnen komt, waan je je in een Brasserie uit 1920. Zelfs de obers en serveersters zijn in stijl. Als aperatief nemen we natuurlijk een pastis. De menukaart is simpel, maar goed. Salades, croque monsieur, oeuf cocotte, maar ook een volledige maaltijd inclusief frietjes zijn vers en worden snel geserveerd. We zijn er ook een keer ’s avonds geweest, maar vinden het toch leuker om hier ’s middags te eten.

Sinds een tip van een fransman, bestellen we vaak als toetje een café gourmand, een kofietje met verschillende mini uitvoeringen van de desertkaart. Voor als je niet kunt kiezen. Of gewoon alles wilt proeven. De café gourmand van Le Petit Pastis is in ieder geval ook een aanrader. Prima afsluiting van een prima lunch.

Le Petit Pastis
17 Cours Mirabeau
Narbonne
[icon name=”phone” class=””] +33 (0)4 68 75 32 81

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.