Madeleines

Wat is er nu een franser cakeje dan een madeleine? Tot nu heb ik ze nog niet eerder gemaakt, terwijl het dus hartstikke simpel is. Zelf met een frivool framboosje, een kind doet de was. Dit recept is van Rachel Khoo en normaal gebruik je dus een madeleine vorm. Alleen heb ik die (nog) niet, maar het gaat ook prima met een andere vorm voor kleine cakejes. Het recept heb ik een beetje aangepast. En de citroencrème heb ik, heel lui, niet zelf gemaakt. Dat is voor een andere keer (lijkt me namelijk wel moeilijk). Allez, on y va:

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 130 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • fijngeraspte schil van 1 onbehandelde citroen
  • 80 ml melk
  • 200 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • bakje frambozen
  • poedersuiker, om te bestrooien

Bereiden:
Begin met het smelten van de boter, zodat het al wat af kan koelen. Klop eieren en suiker tot een lichte, schuimige massa. Voeg de melk toe aan de enigszins afgekoelde boter en voeg dit mengsel aan het eier/suiker mengsel toe. Spatel hier de bloem met citroenschilletjes voorzichtig doorheen. Dek de kom af met plastic en zet het enkele uren of zelfs een hele nacht in de koelkast. Het beslag kan je dus al eerder maken omdat madeleines het best op het laatste moment worden gebakken. Vers uit de oven smaken ze het lekkerst!

Verwarm de oven voor op 190 graden. Beboter de madeleine vorm en doe een volle eetlepel beslag in elke holte. Druk hierna een framboos per holte in het beslag. Doe de bakplaat 5 minuten in de oven (heb het zelf wat langer gedaan omdat ik dus andere vormpjes had) en zet de oven vervolgens 1 minuut uit (hierdoor krijgen de madeleines schijnbaar hun kenmerkende bolling). Laat de madeleines even afkoelen. Als je citroencrème wilt gebruiken, kun je dat na het afkoelen in de madeleine spuiten, ongeveer een theelepel per madeleine. Het recept zegt dat je hiermee 24 madeleines kunt bakken, ik haalde er 12 kleine cakejes uit, ook met een volle eetlepel beslag. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en serveer direct.

Het resultaat:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.