Minerve

De kinderen genieten nog steeds van hun vakantie, reden genoeg om eens op pad te gaan. Als ik de gasten van Gîte Baron goede tips wil geven, moet ik natuurlijk wel weten waar ik over praat. Maar eigenlijk doen we dat normaal gesproken ook al. En hebben we al erg veel gezien en gedaan hier in de buurt. Er is ook zo ontzettend veel te doen! Toen we hier een jaar geleden kwamen, wisten we eigenlijk niet in wat voor mooie regio terecht waren gekomen. Maar het is hier goed toeven.

Vorige week hebben we op een iets minder warme dag (28 graden) toute la famille ingeladen en zijn we via Puisserguier – Capestang – Bize Minvervois naar Minerve gereden. In Bize Minervois hebben we eerst heerlijk gepicknickt. We kwamen terecht op een mooie plek aan de rivier La Cesse, en daar hebben we ons kleedje neergelegd. Daarna een bezoek aan de olijfoliemolen l’Oulibo. We hebben niet de tour gedaan, maar wel een paar emmertjes olijven en olijfolie gekocht.

Op naar Minerve. We waren nog niet eerder deze kant op gereden en waren dan ook aangenaam verrast. Wat een ontzettend mooie omgeving met overweldigende natuur! Minerve is een oude katharenvesting en wordt omgeven door kloven die zijn uitgeslepen op de plek waar de twee rivieren La Cesse en Le Brian samen komen. Meer informatie kun je hier lezen.

Zeer de moeite waard in ieder geval en iets wat ik onze gasten zeker zal aanbevelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.