Musée Régional d’Art Contemporain in Serignan

Het komt weleens voor dat het weer in het zuiden van Frankrijk wat minder is. Geen nood, ook dan zijn er wel wat uitstapjes te doen. Een paar weken terug was ik met de Nederlandse school van onze kindjes naar het Musée Régional d’Art Contemporain in Serignan geweest. Een ontzettend leuke verrassing!

Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen en een vaste collectie op zo’n 2700 m². Inmiddels is het museum ook buiten de Languedoc – Roussillon bekend. We kregen een rondleiding van een van de medewerkers, die de aandacht van alle kinderen moeiteloos wist vast te houden. Geen gemakkelijke opgave, aangezien het een groep van 16 kinderen is in de leeftijd van 4 tot 12 jaar! Maar allemaal luisterden ze geïnteresseerd, keken naar wat ze zagen en beantwoorden ze vragen.

Toen wij er waren was er een tentoonstelling van Rosson Crow, een jonge Amerikaanse schilder. Haar schilderijen zijn alsof je naar een Hollywood decor kijkt: ontdaan van menselijke invloeden met een verwarrende energie. Best heftige schilderijen voor kinderen, maar doordat er een paar goed werden uitgelegd, leerden ze er anders naar te kijken en zagen ze juist de schoonheid ervan. Een schilderij was een groot barok interieur in felle kleuren. Bleek dat ze dit had gemaakt met lagen verf, daar overheen plakband, gevolgd door nog meer verflagen. Hierdoor kreeg je een prachtig effect. Het leuke was dat er na afloop van de rondleiding een atelier was, waar de kinderen zelf aan de slag konden met deze techniek.

Meer informatie over het museum en de openingstijden vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.