Nocturne bij de Abbaye de Fontfroide

Gisterenavond hebben we de Nocturne van de Abbaye de Fontfroide bezocht. Vorig jaar zag ik al flyers hiervoor, maar kwam het er niet van. Dit jaar werd het weer georganiseerd, en het was erg de moeite waard. De in de 11e eeuw gestichte cisterciënzerabdij is een van de grootste en best bewaarde abdijen in de Languedoc. Inmiddels is de abdij prachtig gerenoveerd, mede door Gustave en Madeleine Fayet, die de abdij in 1908 kochten. Tot op heden zijn nakomelingen van dit echtpaar nog steeds de eigenaren van de abdij.

Wij hebben er een hele avond van gemaakt en eerst een hapje gegeten in het restaurant van de abdij: la Table de Fontfroide. Je kunt hier zowel ’s middags als ’s avonds kiezen voor een menu (’s middags komt dit op 23,50 voor een drie gangenmenu, ’s avonds kost dit 34,50 euro) of à la carte. Wij kozen allebei voor het menu, met een biertje uit eigen brouwerij.

Heerlijk gegeten in de tuin en ruim op tijd klaar voor de Nocturne die om 22h00 begint. Dit is onder leiding van een (Franssprekende) gids, verkleedt als fantôme om in de sfeer te blijven. Dit spook leid je door een sprookjesachtig verlichte abdij, begeleidt door twee muzikanten. De sfeer is magisch omdat het verder zo rustig is.

De Abbaye de Fontfroide ligt op zo’n drie kwartier rijden van gîte Baron. Op zich goed te vinden, maar handig als je je tomtom op Chemin de Fontfroide in Narbonne instelt. Op de A9 richting Barcelona neem je de afslag Narbonne Sud, en vanaf hier staat de abdij ook goed aangegeven. Parkeren kan op de ruime parkeerplaats. In de zomer worden deze Nocturnes 4 keer per week georganiseerd, op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond. Ook worden er in de zomer regelmatig concerten gegeven, als dat op een van deze avonden plaatsvindt, is er geen Nocturne. Er wordt gevraagd om van tevoren te reserveren, dit kan via info@fontfroide.com voor de Nocturne en via latable@fontfroide.com voor het restaurant.

Meer informatie over de geschiedenis, openingstijden en natuurlijk de Nocturne vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.