Restaurant Côté Mas

De Fransen hebben eten hoog in het vaandel staan. De gastronomische keuken is over de hele wereld beroemd. Dit is alom bekend. Toch is het goed zoeken naar restaurants waar je echt lekker kunt eten. Vaak komen we hier restaurants tegen waar je eigenlijk helemaal niet zo lekker eet. En dan ook nog eens voor de hoofdprijs…

Zo niet bij Côté Mas. Op een donkere winteravond besloten W. en ik hier eens te gaan eten. Op ongeveer een half uurtje van ons huis ligt het Domaine Paul Mas. Gelukkig hadden we gereserveerd, dit is ook wel nodig.

De kaart is simpel: entree, hoofd en dessert met eventueel een kaasplankje. Tussendoor worden amuses geserveerd. Toch is het lastig om een keus te maken, want wat er op de kaart staat, ziet er allemaal heerlijk uit! Vers bereid met lokale producten of zelfs uit eigen tuin. Het domein heeft uiteraard een uitgebreide wijnkaart, met wijnen van het domein zelf of uit de regio. Er is ook een wijnkelder met proeverij.

Uiteindelijk gaan we voor tonijn met espuma van yuku en een carpaccio van sint jakobsschelpen met een erwtencrème en Iberische ham. Gevolgd door lamsrack met polenta en barfilet uit een pakketje met risoto. En toe een délice van witte chocolade en een variatie op de key lime pie. Zo rollen we voldaan naar huis. Met weer een adresje rijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.