Tian

Op dit moment komen we om in de tomaten, courgettes en aubergines. Overal zijn ze in overvloed te verkrijgen: in de supermarkt, bij de groenteboer en natuurlijk bij de talloze groentestalletjes die in de zomer langs de weg verschijnen. Daarom bij deze een goed recept om er een aantal in te verwerken. Het recept komt uit het nieuwste boek van Rachel  Khoo “Mijn Franse Keuken”, ik heb het iets aangepast. Heerlijk bij een stukje vlees of vis of bij de barbecue.

Ingrediënten:
4 rode uien, in dunne ringen
4 teentjes knoflook, geperst
4 takjes verse tijm
4 el olijfolie
2 aubergines
2 courgettes
7 stevige tomaten

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een pan de uien, knoflook en tijm ongeveer 10 minuten in 2 eetlepels olie zacht en net goudbruin.

Snijd intussen de aubergines, courgettes en tomaten in dunne plakjes. Omdat ze om en om in de tian gaan, is het slim om ze zoveel mogelijk op gelijke dikte uit te zoeken. Als het verschil in dikte heel groot is, kun je de plakjes ook halveren.

Doe het gebakken ui mengsel in een ronde ovenschaal (ca 19 cm doorsnede) en maak de oppervlakte zo recht mogelijk. Schik de schijfjes aubergine, courgette en tomaat er in afwisselende kleuren cirkelvormig en rechtop in de vorm. Besprenkel de tian met de resterende olie en bestrooi met wat zout, peper en nog wat tijm. Bak het geheel 1 tot anderhalf uur in de oven. Als de groenten te bruin worden, kun je er wat aluminiumfolie op leggen.

Het resultaat:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.