Tip voor gratis uitje: de zoo in Montpellier

Begin september is altijd een erg drukke tijd voor de kinderen. In de eerste week van september is natuurlijk “la rentrée”: de scholen beginnen weer. Onze twee kleintjes gaan dit jaar voor het eerst naar le CP, oftewel groep 3. In ons dorp gaan ze dan ook daadwerkelijk naar een andere school, l’école primaire, waar hun grote broer ook al op zit. Eindelijk ook naar de grote school!

Nog een nieuwigheidje dit jaar was dat ze nu allemaal op de fiets naar school mogen. Het is maar een kilometer, maar met berg (voor Nederlanders, een kleine heuvel voor Fransen). De kleintjes vertrokken de eerste ochtend vol trots op hun nieuwe fiets (van de Hema, want die heeft achteruittrapremmen, iets wat ze hier niet kennen) en met hun nieuwe “cartable” op de rug. Alle vriendjes stiekem een beetje jaloers, want zij willen ook wel op de fiets naar school.  Het merendeel wordt met de auto gebracht. Maar nu zien we toch steeds meer fietsen op school verschijnen. Onze kindjes als trendsetters???

Daarnaast zijn ook alle sportclubjes en dergelijke weer begonnen. Ik dacht er dit jaar makkelijk vanaf te komen omdat het leek dat de kinderen al hun clubjes van vorig jaar leuk vonden en ermee door wilden gaan. Maar nee. De een wilde van rugby af en gaan voetballen. Oudste zoon vond voetbal eigenlijk helemaal niet leuk en zit nu op tennis en judo. En dochterlief wilde juist wel op voetbal. Met daarnaast flamenco les, wat ze toch ook erg leuk vindt.

Al met al een druk begin van september. Vandaar dat we de kinderen wilden verrassen met een bezoek aan de dierentuin van Montpellier. Het was een prachtige dag, zo’n 30 graden nog! Een perfecte dag om naar dit park te gaan.

Het mooie is dat de dierentuin gratis is. Gratis! Dat vinden wij Nederlanders natuurlijk een grote plus. De Fransen ook trouwens, want het was er gezellig druk. Er is een gedeelte waarvoor wel betaald moet worden, de Serre Amazonienne kost 3 euro voor kinderen vanaf 6 jaar en 6,50 euro voor volwassenen. Het is wel de moeite waard om hier naartoe te gaan. Je ziet er allerlei dieren uit het tropische regenwoud, zoals krokodillen, vrolijk gekleurde kikkers, apen, vogels en dergelijke.

Maar het park zelf is ook erg leuk en vooral groot. Je bent er zomaar een paar uurtjes zoet. Helemaal als je een picknick meeneemt. Toen wij er waren werd er een heel nieuwe picknickplek met fantastische (volgens de kinderen) speeltuin gebouwd, neem aan dat dit in 2015 wel klaar is. Zag er nu al redelijk af uit namelijk. Op de weg tussen de beren en leeuwen staan een paar enorm grote houten beelden van dieren. Dat is ook erg leuk om te spelen, er werd volop geklauterd.

Meer informatie over Zoo Lunaret vind je hier. Het park is het hele jaar geopend van 10u00 tot 17u00, van 1 april tot en met 30 september van 09u30 tot 18u30. Er is een restaurant aanwezig, parkeren kan gratis op de verschillende parkeerplekken bij de dierentuin. In de weekenden is het drukker omdat de mensen uit Montpellier dan zelf ook komen. Maar door de week kun je erg makkelijk parkeren. Er is ook een winkel met allerlei dieren spullen te koop, knuffels, speelgoed, kaarten, enzovoorts. En dit alles op maar een uur rijden van Gîte Baron!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.